Dan sigurnijeg interneta u OŠ Visoka

Cilj kampanje „Dan sigurnijeg interneta“  je doprijeti do djece i mladih, roditelja i skrbnika, učitelja, odgajatelja i stručnih suradnika, kao i donositelja odluka i političara da ih se potakne da djeluju u sklopu svoje uloge u stvaranju boljeg interneta. 

Slogan Dana sigurnijeg interneta “Zajedno za bolji internet” potiče sve nas da se pridružimo pokretu, da iskoristimo potencijale interneta u svrhu osobnog napretka i razvoja te zbližavanja ljudi.

Na sam Dan sigurnijeg interneta, u utorak, 7.veljače 2023., učenici iz OŠ Visoka su svoje znanje o sigurnom korištenju interneta provjerili u kvizu koji se nalazi na adresi http://www.dansigurnijeginterneta.org    čime su sudjelovali i u nagradnoj igri.

Priključili smo se cjelodnevnoj konferenciji u organizaciji udruge "Suradnici u učenju" te smo među sobom podijelili razne aktivnosti.

Sedmaši naše škole su izrađivali stripove na temu sigurnijeg interneta, plakate sa sloganima sigurnog korištenja interneta, oblake riječi vezane za sigurniji internet.





Petaši naše škole su sudjelovali u radionici pod nazivom "Online izazovi", u organizaciji Centra za sigurniji internet. U grupnom radu su, kroz igru,  mudro odgovarali na izazove s kojima se mogu sresti u online svijetu. 
Najbolji učenici su dobili diplome, a učiteljica je evaluirana izvrsnom ocjenom! To je znak da treba ponoviti radionice ovakve vrste jer su iznimno korisne za naše učenike.





Posebno moram spomenuti online susret s vrijednim suradnicima našeg eTwinning projekta "Male i velike štediše" u kojem su naši učenici izlagali problematiku sigurnijeg ponašanja na internetu.
Predstavnici naše škole Bepo i Marija su održali predavanje pod nazivom "Netiquette na internetu".



Iznimno smo počašćeni sudjelovanjem u ovom edukativnom i korisnom projektu i sa suradnjom sa vrijednim učiteljima koji uočavaju i njeguju pozitivne strane našeg odgojno-obrazovnog sustava!

Sve naše aktivnosti u sklopu Dana sigurnijeg interneta možete vidjeti na 




Primjedbe

Popularni postovi